Duitse minister waarschuwt jongeren te stoppen met coronafeestjes

Duitse minister waarschuwt jongeren te stoppen met coronafeestjes ANP

Een Duitse minister doet een dringend beroep op jongeren te stoppen met coronaparty's. Ze noemt het dom zulke feestjes te houden. Sommige jongeren drommen zelfs samen om opzettelijk besmet te raken.

Minister Franziska Giffey (Familiezaken) maant iedereen de maatregelen rond het coronavirus, zoals afstand houden, op te volgen. Ze vindt het onbegrijpelijk dat jonge mensen gewoon nog samenkomen en bijvoorbeeld gaan barbecuen, alsof er niets aan de hand is. "Stop ermee!", zegt ze in Duitse media.

Eerder deze week waarschuwde de gezaghebbende gezondheidsorganisatie Robert-Koch-Institut al voor de coronaparty's. Het is juist de bedoeling sociale contacten zoveel mogelijk te beperken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, benadrukt de instantie.

De feestjes worden gehouden als alternatief voor bar of club die wegens het coronavirus dicht zijn. Maar jongeren zouden ook bewust samenkomen om elkaar aan te steken. Na genezing ben je immuun en kun je weer normaal verder leven, redeneren zij.

menu