Duizenden inwoners Peking in de rij voor coronavaccin

Duizenden inwoners Peking in de rij voor coronavaccin ANP

Ruim 73.000 mensen in de Chinese hoofdstad Peking zijn de afgelopen dagen ingeënt tegen het coronavirus. Staatsmedia zonden beelden uit van rijen mensen bij lokale ziekenhuizen en andere gezondheidscentra. Daar moeten Chinezen ook hun temperatuur laten meten voordat ze een prik krijgen.

De gezondheidsautoriteiten gaven vorige week groen licht voor het gebruik van een coronavaccin van farmaceut Sinopharm. Er moeten nu miljoenen mensen worden gevaccineerd voor het begin van het Chinees Nieuwjaar in februari. Dan gaan Chinezen doorgaans massaal op reis. Er worden onder meer sporthallen en lege fabrieken omgebouwd tot vaccinatiecentra.

Het coronavirus dook eind 2019 voor het eerst op in China. De communistische Volksrepubliek bestrijdt lokale uitbraken door massaal mensen te testen en strenge lockdowns in te stellen. De afgelopen maanden zijn ook al miljoenen mensen ingeënt. Het onderzoek naar de gebruikte vaccins was toen nog niet afgerond, maar ze konden bij 'gebruik in noodgevallen' al worden toegediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland