Erdogan: Turkije neemt heft in eigen handen

Turkije is vastberaden om ,,de territoriale integriteit van Syrië te behouden'' en zal indien nodig het heft in eigen handen nemen om die te beschermen. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan woensdag in Ankara.

Even daarvoor waren Turkse tanks de grens met Syrië overgestoken tijdens een offensief tegen de Syrische grensplaats en IS-bolwerk Jarablus. Erdogan zei dat Turkije alleen maar de mensen in Syrië wil helpen. Los daarvan is de oorlog in Syrië volgens hem de voornaamste reden dat Turkije geteisterd wordt door terrorisme.

De Turkse president bevestigde het woensdag begonnen offensief tegen Islamitische Staat en Syrisch-Koerdische strijders in Noord-Syrië om de aanvallen op de Turkse grens een halt toe te roepen. ,,Om 4 uur vanochtend zijn operaties begonnen in het noorden van Syrië tegen terreurgroepen die ons land voortdurend bedreigen, zoals Daesh en de PYD'', zei hij in een toespraak.

Daesh is een Arabische naam voor Islamitische Staat, terwijl PYD verwijst naar de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische strijders.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.