Frankrijk verwacht komende dagen eerste doses Moderna-vaccin

Frankrijk verwacht komende dagen eerste doses Moderna-vaccin ANP

Frankrijk verwacht de komende dagen de eerste doses van het coronavaccin van Moderna. Dat zei de medische expert die de vaccinatiestrategie van het land coördineert tegen televisiezender BFM.

De Europese toezichthouder EMA gaf deze week groen licht voor het gebruik van het middel in de Europese Unie. Daar wordt sinds vorige maand ook al gevaccineerd met het coronavaccin van Pfizer en BioNTech. Naast Frankrijk hebben ook andere EU-lidstaten al laten weten dat ze op korte termijn de eerste lading van het Moderna-vaccin verwachten.

Een Italiaanse topfunctionaris zei donderdag dat volgende week de eerste doses van het Moderna-middel worden geleverd. Het leger gaat dan assisteren bij de distributie. Ook minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en zijn Duitse collega hebben gezegd dat de eerste levering volgende week wordt verwacht. Nederland verwacht deze maand zo'n 32.000 doses van het middel.

De productie en distributie van het vaccin is een flinke logistieke operatie. De Zwitserse vrachtgroep Kuehne+Nagel gaat de wereldwijde distributie van de coronavaccins van Moderna verzorgen vanuit locaties in Europa. Het bedrijf gaat zowel de vaccins vervoeren als opslaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland