Frankrijk zet Russische hooligans land uit

Frankrijk zet zeker twintig Russische hooligans het land uit en onder hen is ook het hoofd van de officiële Russische fanorganisatie. De twintig waren betrokken bij supportersrellen in Marseille en zaten in een bus die eerder deze week door de oproerpolitie werd aangehouden, onderweg vanuit Cannes naar het noorden van Frankrijk.

De politie arresteerde 43 inzittenden, maar uiteindelijk worden er twintig uitgezet. Ze zijn naar een deportatiecentrum gebracht en zullen binnen vijf dagen het land worden uitgezet, liet de unie van Russische fans weten via haar website.

Onder de weggestuurde Russen is Aleksander Sjprygin, hoofd van de supportersunie. Dagblad The Guardian berichtte eerder deze week over de bezorgdheid van een supportersorganisatie binnen de voetbalbond UEFA over de extreemrechtse sympathieën en racistische ideeën van Sjprygin.

Drie Russen werden donderdag in Marseille veroordeeld tot celstraffen van een, anderhalf en twee jaar voor het beramen van aanvallen op personen en vandalisme.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.