Hackers hebben het voorzien op het CDU

Een groep hackers heeft het sinds vorige maand voorzien op het CDU, de partij van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De hackers maken deel uit van een club die Pawn Storm heet, zo zeiden veiligheidsexperts van het Amerikaanse softwarebedrijf Trend Micro woensdag.

Pawn Stom werd een jaar geleden in verband gebracht met pogingen om computers in de Bondsdag, het Duitse parlement, binnen te dringen. De jongste pogingen lijken erop gericht vertrouwelijke informatie over CDU-kopstukken te pakken te krijgen. De computers van de hackers zouden onder meer opereren vanuit Nederland en Letland.

Trend Micro heeft een rapport over zijn bevindingen aan het CDU overhandigd. De partij heeft laten weten het rapport te bestuderen.

Pawn Storm wordt gezien als een groepering voor cyberspionage. De groep zou zijn pijlen ook hebben gericht op oppositiepartijen in Rusland, diverse regeringen in Oost-Europa, Turkije, de VS en de NAVO. Trend Micro zegt dat de hackers partijen op het oog hebben die een gevaar voor Rusland kunnen zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.