'Held' aanslag Manchester geeft diefstal toe

De dakloze man die een heldenstatus kreeg na de terreuraanslag in Manchester, blijkt een gewond slachtoffer te hebben bestolen. De 33-jarige Chris Parker bekende volgens Britse media dat hij onder meer een portefeuille en een iPhone meenam.

Parker kreeg na de bloedige aanslag bij de Manchester Arena de bijnaam 'Homeless Hero' (Dakloze Held). Hij zou zich hebben ontfermd over gewonde slachtoffers. Sympathisanten doneerden vervolgens tienduizenden ponden om hem een beter te leven te bezorgen.

Later bleek dat de autoriteiten Parker verdenken van diefstal. Op camerabeelden is te zien hoe hij de tas doorzoekt van een gewonde vrouw wiens kleindochter was omgekomen bij de aanslag. De dakloze moest eigenlijk dinsdag terechtstaan, maar kwam niet opdagen. Hij bleek zich schuil te houden.

Nadat de politie Parker had opgespoord, verscheen hij alsnog voor de rechter. Daar biechtte hij diefstal en poging tot diefstal op. De rechter doet op 30 januari uitspraak. Parker heeft via zijn advocaat excuses aangeboden voor zijn ,,schandelijke gedrag''.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.