'Huisbaas Islamitische Staat' weer vast

Jawad Bendaoud, die in 2015 een appartement ter beschikking stelde aan de plegers van de bloedige aanslagen in november 2015 in Parijs, zit opnieuw achter tralies. Bendaoud is volgens Franse media woensdagavond in de Parijse voorstad Saint-Denis opgepakt. Hij zou ruzie met agenten hebben gezocht en marihuana op zak hebben gehad.

De 31-jarige Bendaoud werd roemrucht in heel Frankrijk toen hij voor de camera's vlak voor zijn arrestatie in november 2015 op onnozele toon verklaarde niet te hebben geweten wie de mensen waren die hij onderdak bood. Hij kreeg in de media de bijnaam ,,de huisbaas van Islamitische Staat''.

Bendaoud stelde destijds een appartement van hem ter beschikking aan de voor zover bekend enige nog levende twee daders van de bloedige aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, Abdelhamid Abaaoud (1987-2015) en Chakib Akrouh (1990-2015).

Bendaoud is wegens medeplichtigheid berecht. De rechter achtte hem onschuldig en hij kwam in februari weer vrij. Op 21 november begint het hoger beroep in zijn zaak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.