Leger India herstelt watertoevoer New Delhi

Duizenden Indiase militairen hebben maandag de watervoorziening voor de miljoenenstad New Delhi veiliggesteld. Die was in gevaar gekomen door onrust in de deelstaat Haryana, waar demonstranten een kanaal afsloten en een waterzuiveringsinstallatie saboteerden. Daardoor werd de drinkwatervoorziening voor ruwweg de helft van de 18 miljoen inwoners van New Delhi onderbroken.

Autoriteiten meldden maandag dat het leger de controle over de zuiveringsinstallatie en de toevoer naar het Munak-kanaal richting Delhi had heroverd op de demonstranten.

De gewelddadige protestacties in Haryana zijn het werk van de Jats, een landbouwkaste wiens leden meer banen bij de overheid en plekken op universiteiten opeisen. De afgelopen dagen zijn woningen van bestuurders aangevallen, treinstations in brand gestoken, wegblokkades opgeworpen en werd een waterzuiveringsinstallatie gesaboteerd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde vierduizend militairen en vijfduizend paramilitairen naar Haryana om de orde te herstellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.