Lente-huwelijk prins Harry met Meghan Markle

De Britse prins Harry (33) trouwt voorjaar 2018 met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dat heeft Kensington Palace via Twitter laten weten. Harry, de jongste zoon van prins Charles en prinses Diana, heeft de koningin en andere leden van de koninklijke familie op de hoogte gebracht van het voorgenomen huwelijk.

De twee hebben zich begin november verloofd. Het stel geeft maandagavond een televisie-interview.

Eerder getrouwd

Meghan Markle (36) werd in 2011 bekend door haar rol in de populaire advocatenserie Suits. Ze had tussen 2004 en 2013 een relatie met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze van 2011 tot 2013 was getrouwd.

Met het huwelijk wordt Markle de tweede Amerikaanse die met een Britse prins in het huwelijksbootje stapt. In 1937 gaf Edward de Britse troon op om te kunnen te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson.

Koningin verheugd

Koningin Elizabeth en haar man Philip hebben verheugd gereageerd op de aangekondigde verloving van hun kleinzoon Harry. Ze zijn blij en wensen het stel alle geluk toe.

Prins William, de oudere broer van Harry, en zijn vrouw Kate laten weten ook blij te zijn met het voorgenomen huwelijk. ,,Het was geweldig om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig zij en Harry samen zijn.''

Dat stellen de hertog en hertogin van Cambridge, zoals de officiële titels luiden, in een verklaring.

De ouders van Meghan Markle zijn ,,ongelooflijk blij'' voor hun dochter en Harry. Dat laten ze weten in een officiële verklaring, verspreid door Kensington Palace.

,,Onze dochter is altijd een warme en liefhebbende vrouw geweest. Om haar verbintenis te zien met Harry, die diezelfde kwaliteiten deelt, betekent heel veel voor ons als ouders.'' Thomas Markle en Doria Ragland wensen het stel alvast een leven vol geluk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.