'Ongeveer tien gevallen van 'Britse' coronavariant in Frankrijk'

'Ongeveer tien gevallen van 'Britse' coronavariant in Frankrijk' ANP

In Frankrijk zijn volgens minister Olivier Véran (Volksgezondheid) ongeveer tien gevallen vastgesteld van de nieuwe meer besmettelijke variant van het coronavirus die voor het eerst in Groot-Brittannië werd gemeld. De variant is onder meer opgedoken in Parijs, zei Martin Hirsch, directeur van het ziekenhuissysteem in de Franse hoofdstad, tegen France 2.

Versoepelingen van de huidige coronamaatregelen zijn onwaarschijnlijk, zei Véran tegen RTL Radio, gezien het hoge aantal besmettingen. Frankrijk is met ongeveer 2,6 miljoen infecties en bijna 65.000 doden als gevolg van Covid-19 een van de zwaarst getroffen landen in Europa.

Frankrijk is sinds eind vorig jaar een vaccinatiecampagne begonnen met coronavaccin Pfizer en BioNtech. Er klinkt kritiek op het tempo waarin mensen worden ingeënt. Het land had aan het begin van dit jaar volgens het gezondheidsministerie 516 mensen ingeënt tegen het gevreesde virus.

Een regeringswoordvoerder beloofde zondag dat het tempo wordt opgeschroefd. "We breiden de middelen uit om de vaccins naar verzorgingshuizen te brengen", aldus de zegsman. Dit weekend is begonnen met het inenten van medisch personeel en verplegers van boven de vijftig jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland