Oud-rivaal Carson steunt kandidatuur Trump

Oud-rivaal Carson steunt kandidatuur Trump ANP

Republikein Donald Trump heeft opnieuw de steun gekregen van een invloedrijke partijgenoot. Ben Carson, die vorige week een punt achter zijn eigen kandidatuur zette, schaart zich vrijdag officieel achter de miljardair.

Het nieuws lekte uit via The Washington Post en werd later door Trump bevestigd tijdens een debat. ,,Ik was vandaag bij dokter Ben Carson'', zei Trump. ,,Hij spreekt trouwens morgenochtend zijn steun voor me uit.''

De voormalige rivalen spraken elkaar volgens bronnen onlangs in een luxe club. Carson liet donderdag in een interview al doorschemeren te neigen naar een bepaalde kandidaat. Hij sprak daarbij lovend over Trump, die hem tijdens de campagne vaak hard aanpakte.

Chris Christie

Voormalig neurochirurg Carson zou volgens ingewijden hebben ingezien dat Trump de beste kaarten heeft om de presidentsverkiezingen te winnen, onder meer doordat hij kiezers kan aantrekken die doorgaans weinig met politiek hebben.

Carson is niet de eerste voormalige Republikeinse kandidaat die zich achter Trump schaart. Eerder sprak ook gouverneur Chris Christie van New Jersey zich uit voor de kandidatuur van de vastgoedmagnaat. Christie staakte zijn campagne in februari.

menu