Politie arresteert 36 hooligans in Lille

De Franse politie heeft minstens 36 hooligans in Lille gearresteerd nadat ze woensdag slaags raakte met honderden beschonken Engelse voetbalsupporters. Zestien mensen raakten door de rellen in de Noord-Franse stad gewond en moesten naar het ziekenhuis, meldde de regionale politie.

De opstootjes begonnen eerder op de dag toen rivaliserende hooligans elkaar en de politie lastigvielen. Woensdagavond moest de politie traangas en pepperspray inzetten om Engelse supporters uiteen te jagen vlak bij het station van Lille. Even na middernacht was het opnieuw mis. Engelse fans keerden zich tegen de plaatselijke inwoners van Lille die de overwinning van Frankrijk op Albanië vierden, het werd 2-0.

Dinsdag nam de politie in Lille al zestien voetbalsupporters mee voor verhoor. Onder hen waren minstens zes Russen. Rusland verloor woensdagmiddag in de Noord-Franse stad van Slowakije. Ook veel Engelse fans hebben zich in Lille verzameld, omdat Engeland donderdag in het naburige maar kleinere Lens een EK-wedstrijd speelt.

Zaterdag vielen tientallen gewonden toen Russen en Engelsen met elkaar op de vuist gingen in Marseille. De tuchtcommissie van voetbalbond UEFA heeft daarop gedreigd het Russische elftal te diskwalificeren als supporters zich opnieuw misdragen in Franse stadions. Engeland bleef voorlopig buiten schot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.