Russisch vliegtuig doorzocht na bommelding

Een vliegtuig van Aeroflot is donderdag op de luchthaven van Genève vlak voor vertrek naar Moskou tegengehouden nadat een passagier had gezegd dat er een bom aan boord was. De man, een Rus, is gearresteerd. De verdachte bekende later tijdens zijn verhoor dat het vals alarm was en dat hij een grap had gemaakt. Dat heeft het Zwitsers Openbaar Ministerie gezegd.

De autoriteiten hadden onmiddellijk na de bommelding het zekere voor het onzekere genomen en de 115 inzittenden verzocht het toestel te verlaten zodat specialisten van de politie het konden doorzoeken. Dat gebeurde in alle rust. Alle bagage werd naar buiten gebracht en met behulp van spierhonden gecontroleerd op explosieven. Dat nam uren in beslag. Volgens de Russische maatschappij zouden de gestrande reizigers worden overgeboekt op een andere vlucht.

Het incident gebeurde minder dan drie maanden nadat de veiligheidsdiensten op hetzelfde vliegveld in hoogste staat van paraatheid werden gebracht doordat een vrouw repte van een dreigende bomaanslag. Ook dat bleek loos alarm. Ze kwam tot haar daad uit jaloezie over haar overspelige man. Het kwam op haar drie maanden gevangenisstraf en een boete van 83.000 euro te staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.