Situatie Syrische kinderen nog steeds slecht

In Syrië en omliggende landen hebben 8,5 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig. ,,Sommigen lijken te denken dat de situatie verbetert, maar de oorlog die Syrische kinderen zo hard treft, gaat dagelijks door", zegt Geert Cappelaere, directeur Unicef Midden-Oosten en Noord-Afrika. Donderdag presenteerde hij in Den Haag de nieuwste cijfers.

Uit onderzoek van Unicef op 27 locaties in Oost-Ghouta bleek dat één op de negen kinderen levensbedreigend ondervoed is, het hoogste percentage ooit gemeten in Syrië. Volgens het Kinderfonds van de Verenigde Naties stierven in het eerste halfjaar van 2017 332 kinderen door oorlogshandelingen. ,,Op deze manier zullen er meer kinderen sterven dan de 630 van vorig jaar", zegt Cappelaere.

Unicef wil deze winter 1,5 miljoen kinderen levensreddende hulp bieden, zoals dekens en kledingpakketten. Ook wil de organisatie kwetsbare families financieel steunen met vouchers, zodat ze de spullen die hun kinderen het hardst nodig hebben, kunnen betalen.

Unicef Nederland is donderdag een campagne begonnen om meer mensen bewust te maken van de nood van kinderen in deze regio en om donaties te verwerven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.