'Snel duidelijkheid over MH370-zoektocht'

Een Amerikaans bedrijf maakt zich op om de zoektocht te hervatten naar het vermiste toestel MH370 van Malaysia Airlines, dat in 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord. Ocean Infinity zei woensdag alvast een schip richting het mogelijke zoekgebied te sturen.

Maleisië maakte in oktober bekend in gesprek te zijn met het bedrijf over het hervatten van de zoektocht. Ocean Infinity is optimistisch dat het binnen enkele dagen officieel in de arm wordt genomen, liet het weten aan Reuters.

Ocean Infinity liet daarom alvast een schip uitvaren. ,,Dit is bedoeld om tijd te besparen als we inderdaad de opdracht krijgen, zoals we hopen'', schreef de woordvoerder. De Maleisische staatssecretaris Aziz Kaprawi (Transport) zei dat op korte termijn een knoop wordt doorgehakt, maar dat nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het schip Seabed Constructor vertrok volgens scheepvaartgegevens dinsdag uit Zuid-Afrika. Het vaartuig zette koers naar Australië, waar het op 7 februari wordt verwacht. De officiële zoektocht naar de MH370 is begin vorig jaar opgeschort, omdat resultaten uitbleven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.