Straaljagers crashen tijdens luchtshows VS

Twee Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die ieder afzonderlijk bezig waren met een luchtshow zijn donderdag neergestort. Daarbij kwam een piloot om het leven.

Een F-16 stortte acht kilometer ten zuiden van Colorado Springs neer en maakte deel uit van een squadron dat net over het terrein van de Air Force Academy was gevlogen. De luchtshow behoorde tot festiviteiten van geslaagde studenten. President Barack Obama was ook onder de toeschouwers. Volgens de basiscommandant kon de piloot zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen. Hij bleef ongedeerd maar is voor alle zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest zei dat Obama na de examenceremonie even langs is gegaan bij de ongelukkige piloot om hem een hart onder de riem te steken.

Er was geen moment gevaar voor het publiek. Het toestel kwam neer in een open veld waardoor er geen gewonden op de grond vielen. Een onderzoek moet de oorzaak van de crash uitwijzen.

In Tennessee crashte een straaljager in Smyrna, zo'n 39 kilometer ten zuidoosten van Nashville. De neergestorte piloot kwam bij het ongeluk om het leven. Het squadron Blue Angels was bezig met de voorbereidingen van een luchtshow. Er vielen geen andere slachtoffers. Ook in Smyrna is een onderzoek naar het ongeluk ingesteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.