Syrisch leger verlengt bestand Aleppo

Het staakt-het-vuren in de Syrische stad Aleppo wordt door het Syrische leger met ingang van dinsdag met nog eens 48 uur verlengd. Dit heeft het staatspersbureau SANA maandag gemeld.

De strijd in en rond Aleppo is opgelaaid in de afgelopen weken en heeft daarmee andere bestanden en het vredesoverleg in Genève doen instorten. Om de strijd te bezweren worden er sinds eind vorige maand weer plaatselijk afspraken gemaakt over het staken van de gevechten. Dat begon in de omgeving van de hoofdstad Damascus en vervolgens kwamen er bestanden in het noorden van de kustprovincie Latakia en sinds woensdag in Aleppo. Ondanks een grote aanval van rebellen vrijdag op posities van het leger ten zuidwesten van Aleppo, wordt het bestand gehandhaafd.

Moskou en Washington hebben maandag samen beloofd meer te doen om de strijdende partijen ertoe te brengen de wapens te laten rusten. Dat zou dan ook kunnen helpen bij de pogingen een doorstart van het vredesoverleg in Genève te bewerkstelligen. Op 27 februari ging voor veel partijen in de Syrische burgeroorlog een wapenstilstand in die circa twee maanden standhield.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.