'Thaise voetballers kunnen bellen met ouders'

De jonge Thaise voetballers die vastzitten in een ondergelopen grottenstelsel krijgen mogelijk dinsdag weer contact met hun ouders. De autoriteiten leggen een telefoonverbinding aan zodat rechtstreeks kan worden gepraat met de groep, zegt gouverneur Narongsak Osotthanakorn van de provincie Chiang Rai.

Het zou de eerste keer sinds 23 juni zijn dat de twaalf jongeren en hun coach rechtstreeks kunnen praten met de buitenwereld. Op die datum kwamen ze vast te zitten in het grottenstelsel. Duikers hebben inmiddels de plek bereikt waar de groep is gestrand, op enkele kilometers van de ingang van het grottenstelsel.

De jongeren overleefden volgens een arts door op hun plek te blijven en water te drinken dat van stalactieten druppelde. De redding van de groep heeft nog de nodige voeten in de aarde. De autoriteiten zijn van plan de tieners duiktraining te geven. Ze kunnen dan mogelijk zwemmend de grot verlaten.

Gouverneur Osotthanakorn van de provincie Chiang Rai sprak de verwachting uit dat de groep dinsdag nog niet gered zal worden. Hij sloot ook uit dat de redding nog maanden op zich laat wachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.