Tientallen doden door bootongeval bij Phuket

Het dodental door het scheepsongeval in de buurt van het Thaise eiland Phuket is opgelopen naar 27. De Thaise marine meldt dat ,,nogal wat lichamen'' zijn aangetroffen in de gezonken toeristenboot. Het scheepswrak ligt op ongeveer 40 meter diepte.

De boot met 105 opvarenden, onder wie 93 Chinese toeristen, kapseisde en zonk donderdag. De politie meldt dat het vaartuig op dat moment niet overbelast was. De autoriteiten zoeken nog steeds naar 29 vermiste opvarenden. In het gebied kapseisde ook een andere boot met toeristen. Zij zouden allemaal gered zijn.

De Chinese ambassade in Bangkok zegt een team naar Phuket te hebben gestuurd. Ook vraagt China de Thaise autoriteiten om alles in het werk te stellen om drenkelingen te redden. De provinciale autoriteiten en de strijdkrachten hebben volgens de krant Bangkok Post al een commandocentrum opgezet om de zoekactie te coördineren.

Thailand zit midden in de jaarlijks terugkerende moesson. De regentijd gaat op zee vaak gepaard met stormachtig weer en harde wind. Door de woelige zee raakte naast de twee boten ook een jetski in de problemen. De twee recreanten op het vaartuig konden uit het water worden gehaald, zegt de politie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.