Trump haalt uit na verhalen over aanranding

Donald Trump heeft de aantijgingen van aanranding die een aantal vrouwen woensdag tegen hem hebben geuit luidkeels ontkend. De Republikeinse presidentskandidaat sloeg donderdag op Twitter van zich af.

The New York Times publiceerde woensdag een verhaal waarin twee vrouwen zeggen jaren geleden te zijn aangerand door Trump. De inmiddels 74-jarige Jessica Leeds vertelde de krant dat ze meer dan dertig jaar geleden door Trump in een vliegtuig is betast. Trump zou haar bij haar borsten hebben gegrepen en geprobeerd hebben zijn hand onder haar rok te steken. ,,Hij leek wel een octopus. Zijn handen waren overal'', aldus Leeds.

Rachel Crooks was in 2005 een 22-jarige secretaresse in Trump Tower in New York. Ze kwam Trump tegen bij de lift en stelde zich voor. Hij schudde haar eerst de hand, maar gaf haar vervolgens kussen op haar wangen en uiteindelijk op haar mond, vertelde Crooks.

,,Het nepverhaal in de falende New York Times is COMPLEET VERZONNEN. Door dezelfde mensen geschreven als het vorige ontkrachte verhaal over vrouwen'', schreef Trump op Twitter.

Ook People Magazine kwam woensdag met een verhaal over een aanranding die jaren geleden zou hebben plaatsgevonden. Verslaggever Natasha Stoynoff beschreef in het verhaal een interview dat ze in 2005 had met Trump. Toen Trumps vrouw Melania even weg was duwde Trump Stoynoff tegen de muur en begon hij haar te kussen, schrijft ze.

,,Waarom heeft de schrijver van het twaalf jaar oude artikel in People Magazine het 'incident' niet in haar verhaal vermeld. Omdat het niet is gebeurd'', aldus Trump over Stoynoffs verhaal.

In The Palm Beach Post kwam woensdag een vierde vrouw aan het woord. Zij zei dat Trump haar dertien jaar geleden bij haar kont heeft gegrepen.

Trumps advocaat heeft in een brief aan The New York Times geëist dat het artikel wordt gerecitifeerd. Ook dreigde hij met een rechtszaak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.