Trump op de bres voor voorstanders 'Brexit'

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft beklemtoond dat de Britten onder zijn presidentschap niet achteraan in de rij komen te staan voor nieuwe handelsakkoorden met de VS. Trump zei dit in een vraaggesprek met de Britse zender ITV die het interview zondag uitzendt.

Trump neemt zo afstand van de uitspraken van de Democratische president Barack Obama. Die waarschuwde de Britten afgelopen maand tijdens een bezoek aan Londen uitdrukkelijk tegen het verlaten van de Europese Unie (Brexit).

De Britten gaan 23 juni naar de stembus voor een referendum over de vraag of ze al dan niet EU-lid blijven. Obama waarschuwde dat ze achteraan in de rij komen te staan voor nieuwe handelsakkoorden met de VS, als ze uit de EU stappen. Trump zei dat dit beslist niet het geval zal zijn, als hij president wordt. Het maakt voor hem niet uit of Groot-Brittannië EU-lid is of niet.

De Republikeinse Partij wijst op de conventie van 18 tot 21 juli in Cleveland haar presidentskandidaat aan. De Amerikanen kiezen 8 november een nieuwe president.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.