Turkse Duitser wiste Twitter-account Trump

Het Twitter-account van Donald Trump is verwijderd door een Turkse Duitser. Die drukte op 2 november op zijn laatste werkdag op de knop om de president te weren. De man, twintiger Bahtiyar Duysak, deed tegen de nieuwssite TechCrunch voor het eerst zijn verhaal.

De veelbesproken president was elf minuten lang uit de lucht. Volgens Duysak was dat niet zo gepland. Tijdens zijn afscheidsdienst kreeg hij een melding dat iemand bij Twitter had geklaagd over het account van Trump. Hij schorste de account, zette zijn computer uit en trok de deur achter zich dicht. Toch dacht hij naar eigen zeggen niet dat hij ook echt in staat was om Trump te blokkeren.

Duysak noemt het nu een fout. ,,Iedereen kan zich vergissen. Ik maakte een vergissing'', zegt hij. Wel vindt hij dat hij geen misdaad heeft gepleegd. ,,Ik heb niemand gehackt, ik heb niets gedaan dat ik niet mocht doen, ik ging niet naar sites waar ik niet naartoe mocht, ik brak geen regels.''

Duysak werkte op de afdeling van Twitter die klachten over berichten en gebruikers moest afhandelen. Eerder werkte hij bij Google en YouTube. Ook was hij bewaker van een islamitisch complex in de omgeving van San Francisco.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.