Verdachte bloedbad maakte video's over plannen

De tiener die ervan wordt verdacht zeventien mensen te hebben doodgeschoten op zijn voormalige middelbare school in Florida, maakte voorafgaande aan het bloedbad een serie filmpjes. Hij praat in de video's over zijn plannen om ,,zeker twintig mensen'' te doden met een AR-15.

Aanklagers gaven de ijzingwekkende videobeelden woensdag vrij. Nikolas Cruz (19) filmde zichzelf vermoedelijk kort voordat hij het vuur opende op de school in Parkland. Hij stelt zichzelf in één van de video's rustig voor: ,,Hallo. Mijn naam is Nik en ik word de volgende schoolschutter van 2018.''

Cruz doet in de video een grimmige voorspelling. ,,Jullie gaan er allemaal aan'', zegt hij. Gevolgd door: ,,Ik kan niet wachten.'' Hij maakte zeker drie korte filmpjes. Het is onduidelijk wanneer de beelden precies zijn opgenomen.

De autoriteiten arresteerden de tiener na het bloedbad op de school. Hij bekende het vuur te hebben geopend, maar over zijn motief bestaat nog onduidelijkheid. Cruz klaagt in een video dat mensen hem zien als een ,,idioot'' en zwoer dat ,,jullie allemaal zullen weten wie ik ben''.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.