Vliegtuigcrash gevolg van brandstoftekort

De piloot van het in Colombia verongelukte vliegtuig met onder meer een Braziliaanse voetbalploeg aan boord heeft via de radio doorgegeven dat de brandstofvoorraad was uitgeput en er sprake was van een noodsituatie. Dat blijkt uit de opnames van de gesprekken met de verkeerstoren in de minuten voor de crash. Door de ramp in de buurt van Medellin kwamen maandagavond 71 passagiers en bemanningsleden om. Zes inzittenden werden levend uit het wrak gehaald.

,,Het gaat mis, LAMIA 933 heeft totale storing, elektrisch systeem ligt er helemaal uit, geen brandstof meer'', zegt de gezagvoerder van ramptoestel tegen de luchtverkeersleider op het vliegveld van Medellin en hij vraagt met voorrang te mogen landen.

Die noodoproep bevestigt het verhaal van de copiloot van een vliegtuig dat in de buurt was, die eerder al vertelde dat hij had opgevangen dat de tanks van de LAMIA-charter leeg waren geraakt. ,,Mayday mayday ...Help ons de landingsbaan te bereiken ... Help, help'', had deze collega van de vliegmaatschappij Avianca op zijn koptelefoon gehoord. ,,Toen hield het op en begonnen we allemaal te huilen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.