Voorman heavy metalband Motörhead overleden

De zanger en basgitarist van de bekende Britse heavy metalband Motörhead is overleden. Ian 'Lemmy' Kilmister werd onlangs getroffen door een agressieve vorm van kanker en heeft de strijd na een kort ziekbed verloren. Hij was 70 jaar.

Op 26 december kreeg de muzikant te horen dat hij kanker had. Dat was twee dagen na zijn verjaardag. De band heeft het overlijden op haar Facebookpagina bekendgemaakt. ,,We kunnen de schok en het verdriet niet uitdrukken. Daar zijn geen woorden voor. Maar voor nu: speel Motörhead alsjeblieft hard af. En neem een drankje, of meerdere.." Dat zou Kilmister namelijk precies zo gewild hebben, laat de band weten.

De frontman richtte Motörhead in 1975 op. Met de band vierde hij dit jaar het veertigjarig jubileum. Daarvoor was hij lid van de band Hawkwind. In zijn jeugdjaren was hij roadie van Jimi Hendrix. Hij stond behalve om zijn grommende stemgeluid bekend om zijn drank- (vooral whiskey) en drugsgebruik. De Engelsman, die in Los Angeles woonde, was bovendien controversieel vanwege zijn verzameling nazi-voorwerpen. Al lang voordat hij kanker kreeg kampte hij met allerlei gezondheidsproblemen. Om die reden moest de band afgelopen maanden herhaaldelijk optredens afzeggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.