Weer steekpartij in Parijs

Weer steekpartij in Parijs ANP

Een man heeft maandag in het centrum van Parijs een postbode en een andere voorbijganger met een schaar aangevallen. De politie overmeesterde hem uiteindelijk onder meer met behulp van een taserpistool. Over de motieven van de aanvaller is nog niets bekendgemaakt.

Hetzelfde geldt voor een man van Afghaanse komaf die zondagavond in Parijs op mensen op straat instak. Daarbij vielen acht gewonden onder wie vier ernstig gewonden. De politie heeft niets over zijn mogelijke motieven gezegd. Volgens omstanders maakte hij een bedwelmde of gedrogeerde indruk, meldden Franse media.

Grote beroering was er maandag ook in Lyon. Het vliegveld van de derde stad van Frankrijk werd opgeschrikt door een voortvluchtige automobilist. De man onttrok zich aan een controle op een autosnelweg ten oosten van Lyon en reed het terrein van de luchthaven Lyon-Saint-Exupéry op. Hij wist achtervolgd door de politie de banen bestemd voor vliegtuigen te bereiken. Hij is daar overmeesterd en aangehouden. Voor het politieonderzoek is het vliegverkeer enige tijd stilgelegd.

menu