Zeeslag voor- en tegenstanders Brexit

Een hoogoplopende woordenstrijd tussen voor- en tegenstanders van een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie is woensdag op de Theems in een heus watergevecht ontaard. Brexit-voorvechter Nigel Farage en zijn met anti-EU-vlaggen getooide vloot stuitte op een boot vol EU-pleitbezorgers onder aanvoering van rocker Bob Geldof. Toen Geldof en co binnen schootsafstand van Farage's armada waren, kregen ze met brandslangen de volle laag.

Farage was op een vissersboot ingescheept om de hinder voor de visserij onder de aandacht te brengen die de EU zou veroorzaken. Ter hoogte van het parlement raakte Geldof in zijn vaarwater. De beide kampen probeerden elkaar te overstemmen met leuzen spuwende luidsprekers en, van de zijde van Geldof, de jarenzestighit The In Crowd. Toen de woordenstrijd watergevecht werd kwam de politie maar eens poolshoogte nemen.

De geweldloze zeeslag trok veel publiek naar de bruggen en de rivieroever. De Britten spreken zich volgende week donderdag in een referendum uit over over het Britse EU-lidmaatschap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.