Zeker 19 doden bij aanval op campus universiteit van Kaboel

Zeker 19 doden bij aanval op campus universiteit van Kaboel ANP

Zeker negentien mensen zijn maandag gedood en 22 anderen raakten gewond nadat drie schutters de campus van de universiteit van Kaboel in Afghanistan bestormden. Zes uur lang waren ze verwikkeld in een vuurgevecht met Afghaanse elitetroepen, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De drie aanvallers in militair uniform werden uiteindelijk doodgeschoten. De aanvallers schoten doelgericht op studenten terwijl die probeerden te vluchten, zei een getuige.

"Ze schoten op elke student die ze zagen," vertelde Fathullah Moradi aan persbureau Reuters. Hij slaagde erin om met een groep vrienden door een van de poorten van de universiteit te ontsnappen.

Verantwoordelijkheid

De Taliban zeiden dat hun strijders niet bij de aanval betrokken waren. Geen enkele andere groep eiste de verantwoordelijkheid op. Bij een aanslag eind vorige maand op een onderwijscentrum in Kaboel kwamen ook al 24 mensen om, voornamelijk studenten.

Geweld houdt Afghanistan weer in zijn greep terwijl onderhandelaars van de regering en de radicale Taliban in Qatar proberen een vredesakkoord te sluiten.

menu