Zwarte inwoonster VS 'per ongeluk' gedood

Het politieoptreden in de VS van blanke agenten tegen zwarte inwoners ligt wederom onder vuur. Aanleiding is de dood, zaterdag, van twee zwarte inwoners, een 19-jarige jongen en en 55-jarige vrouw. Deze vrouw is volgens de politie ,,per ongeluk" door agenten gedood, meldt CNN.

De politie kwam af op een melding over een huiselijke ruzie. De 19-jarige jongen zou zijn vader hebben bedreigd met een aluminium knuppel en aan een geestelijke stoornis lijden. Ter plaatse was de jongen volgens de politie erg agressief en werd hij daarom neergeschoten. Volgens lokale media stond hij te zwaaien met de knuppel.

Zijn onderbuurvrouw, moeder van vijf kinderen, werd per ongeluk doodgeschoten. De politie betuigt haar ,,diepste medeleven met de familie en vrienden van de vrouw". Een onderzoek naar het incident is ingesteld.

Demonstraties

Hoewel de precieze achtergrond nog niet duidelijk is, beschuldigen de families van de slachtoffers de politie ervan overdreven te hebben gereageerd. Burgemeester Rahm Emanuel wil nog niet op de zaken vooruitlopen. In een verklaring zegt hij dat ,,elke keer dat een agent geweld gebruikt, inwoners antwoorden verdienen. En ongeacht de omstandigheden treuren we om het verlies van iemands leven in onze stad."

Het incident volgt op wekenlange demonstraties tegen de politie in Chicago. Duizenden mensen gingen de straat op nadat onlangs een video werd vrijgegeven waarin is te zien dat een 17-jarige zwarte jongeman zonder duidelijke aanleiding in Chicago wordt doodgeschoten door een blanke agent. De agent is beschuldigd van moord op de tiener.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.