‘Als rapper Boef op podium Noorderslag staat massaal weglopen’ (+poll)

Op social media wordt flink afgegeven op rapper Boef. Dat de 24-jarige rapper het podium op mag bij Eurosonic/Noorderslag (ESNS) in Groningen leidt tot een flink aantal gepeperde reacties.

Boef, artiestennaam van Sofiane Boussaadia, ligt onder vuur. In een dronken bui plaatste hij een bericht op Snapchat, nadat drie vrouwen hem op nieuwjaarsdag een lift hadden aangeboden. De hulpvaardige vrouwen kregen op snapchat het stempeltje kechs (Marokkaans voor hoeren) van Boef. Sindsdien ligt de rapper onder vuur. Diverse optredens, zoals Paaspop in Schijndel, is hij al kwijt.

Boef speelt op Noorderslag

Maar voor festivalcoördinator Peter Sikkema van ESNS hebben de uitlatingen geen gevolgen voor diens bijdrage aan het festival in Groningen op 20 januari in de Kleine Zaal in Oosterpoort. ,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij.”

Bierdouche

Dat ziet lang niet iedereen zitten. Er wordt al gesuggereerd - wat heet: er bestaat zelfs al een Facebookpagina van - om de rapper met bier te bekogelen tijdens zijn optreden in Groningen. Anderen roepen op om boe te roepen en uit de zaal te lopen of Noorderslag helemaal te boycotten.

Ook op Twitter staan tal van verongelijkte reacties op het laten optreden van Boussaadia, zoals hier:

Die boycot gebeurt in elk geval wel door radio-dj’s. Ook reisorganisatie Corendon heeft het contract met de rapper om op te treden in vakantie-oorden verscheurd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.