RTV Drenthe's FC Emmen-podcast.

FC Emmen-podcast: 'Drenthe wordt voor schut gezet'

RTV Drenthe's FC Emmen-podcast.

De verrichtingen van FC Emmen zijn goed voor meerdere wekelijkse podcasts. We luisterden naar die van RTV Drenthe .

In aflevering 19 ging het over alweer een verloren wedstrijd in de Eredivisie. Precies op de helft van de competitie staat FC Emmen strak onderaan met nul overwinningen en slechts vijf punten. Na de bekerwedstrijd tegen Heerenveen, woensdag, wacht zaterdag een cruciale wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Presentator René Posthuma zocht met hulp van clubwatcher Niels Dijkhuizen, ‘sportgeweten’ Dick Heuvelman en RTV Drenthe-directeur Dink Binnendijk naar lichtpuntjes. Of die gevonden werden, was na afloop niet duidelijk. Het ging er vijftig minuten lang chaotisch aan toe.

Het is tenenkrommend, aldus Niels Dijkhuizen

Dat lag ook aan de podcastvorm: een tafelgesprek met de structuur van een agendaloze redactievergadering. Iedereen sprak door elkaar, één voerde het hoogste woord. Die ene – Dijkhuizen – begon vrijwel iedere zin met een verongelijkt geschreeuwd ‘ja maar’ en nam tachtig procent van de spreektijd voor zijn rekening. ‘Het is tenenkrommend’, oordeelde hij zelf na 39 minuten.

Dat was mogelijk anders geweest als Heuvelman naar de studio was gekomen. Nu leverde die zijn bijdrage via de telefoon corona-veilig vanuit zijn woning te Vries. Bij alles wat Heuvelman probeerde in te brengen, klonk het alsof iemand hem een kussen op het gezicht drukte. Misschien hoort het bij de succesformule.

‘Heel Nederland begint zich te roeren’, merkt Dink Binnendijk

Werd er iets gezegd? Jawel, vooral over de aankopen van spelers in ‘de ramsj van het profvoetbal’. De komst van de broer van vleugelspeler Kerim Frei zou het bewijzen. Binnendijk hekelde de mentaliteit van de spelers en merkte aan zijn whatsapp-ontvangst dat ‘heel Nederland zich begint te roeren’. In het verlengde daarvan stelde hij dat ‘de provincie Drenthe voor schut wordt gezet’.

Waar bij Radio Meerdijk , die andere FC Emmen-podcast, de stemmen over het aanblijven van de trainer verdeeld zijn, bleken de sprekers bij RTV Drenthe unaniem. Dick Lukkien moet door. Vooral Dijkhuizen wilde als professioneel optimist de moed niet laten zakken: ‘Er zijn nog zeventien wedstrijden te spelen. De achterstand is overbrugbaar. Dat is toch wat we als Drenten willen. En als het mislukt, hebben we twee jaar genoten.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
FC Emmen
menu