‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’: journalist uit Grolloo nu met blues de theaters in

Na de theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, komt Johan Derksen in 2018 met een nieuw programma over de blues.

In Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt de journalist uit Grolloo het publiek mee naar de jaren zestig toen bands als The Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall’s Bluesbreakers een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse blueslegendes.

In de Cuby + Blizzards

slipstream daarvan ontstonden ook Nederlandse bluesbands als Cuby + Blizzards en Livin’ Blues. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Omdat de blues op radio en televisie nauwelijks nog aan bod komt, heeft Derksen nu Nederlandse bluesvocalisten en -muzikanten om zich heen verzameld.

De kern wordt gevormd door de Haagse band The Clarks. Daarnaast doen mee: A.J. Plug (volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland), de Amerikaanse Kat Riggins, gitarist Erwin Java (bekend van Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World), Roel Spanjers en Theo van Es (leadzanger van The Shoes), Michel van Dijk (bekend van Les Baroques, Ekseption en Alquin) en Big Pete.

Waar is de show te zien?

Op het programma staan onder meer optredens in Hardenberg (17/1), Winschoten (27/1), Delfzijl (1/2), Emmen (14/3), Leeuwarden (17/3), Zwolle (24/3), Hoogeveen (14/4), Meppel (19/4), Assen (28/4) en Drachten (19/5).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.