‘Neerlands meest onbekende popster’ dingt naar prijs voor te weinig bekende schrijver

Meindert Talma uit Noordhorn is genomineerd voor de Halewijnprijs, een onderscheiding voor ‘auteurs die al voorbij hun debuut zijn, maar bij het grote publiek nog niet voldoende bekend’.

De nominatie heeft onder meer betrekking op het boek Je denkt dat het komt, waarin Talma in woord en klank terugblikt op zijn carrière tot dusver. De in Noordhorn woonachtige muzikant, dichter en schrijver gaat ook wel door het leven als ‘Neerlands meest onbekende popster’.

Anderen genomineerden zijn Mathijs Deen, Hans Dekkers, Emily Kocken, Bart Koubaa en Peter Lenssen. De prijsuitreiking is 31 maart 2019 in Roermond. ,,Sinds vier jaar leeft de wens om alle genomineerden meer aandacht te geven in de periode voordat de winnaar bekend wordt gemaakt. Met dit doel wordt in Roermond een schaduwjury gevormd van jongeren die de komende maanden, parallel aan de deskundigenjury, een werk van alle genomineerde auteurs ‘mee- lezen”, aldus de organisator van de prijs.

Gevolg is dat Talma (Surhuisterveen, 1968) ook kans maakt op de Reinaerttrofee, een door jongeren bepaalde prijs voor het beste boek van genomineerden voor de Halewijnprijs.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.