‘Staatsieportret’ van artiesten Noorderslag

Brian Griffin gaat een groepsfoto maken van de acts die volgende week zaterdag optreden tijdens muziekfestival Noorderslag.

De beroemde Britse fotograaf – die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig uitgroeide tot de visuele verhalenverteller van de muziekstromingen new wave en postpunk – komt volgende week naar Groningen ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag (ESNS). In fotogalerie Noorderlicht loopt momenteel een expositie met zijn werk.

,,Zaterdag maakt hij in de artiestendorp op het voormalige Suikerunieterrein de foto”, vertelt festivalcoördinator Peter Sikkema. ,,Niet alle acts die op Noorderslag optreden zullen er dan zijn, maar wel zoveel mogelijk. Het wordt een soort staatsieportret van de Nederlandse popmuziek van dit moment.”

De muzikanten die op Noorderslag optreden worden zaterdag 20 januari in het artiestendorp ontvangen en dineren daar voorafgaand aan het festival samen aan lange tafels. De foto wordt dan gemaakt. Sikkema: ,,We hebben het twee keer eerder gedaan, twee jaar geleden voor het laatst. Toen was Kees Tabak de fotograaf.”

ESNS gaat woensdag 17 januari van start. Dagblad van het Noorden blikt vanaf vandaag vooruit op het vierdaagse popfestival in Groningen. In de cultuurbijlage Vrijdag staat een reportage over muziek uit Denemarken, dat dit jaar als focusland centraal staat op Eurosonic, met 22 acts. Daarnaast in de bijlage ook een interview met Brian Griffin, met veel foto’s.

Op ESNS lopen veel verslaggevers van deze krant rond die tijdens het festival onder meer heel veel mini-recensies maken van de optredende artiesten. Die recensies worden ’s ochtends vroeg op de website gepubliceerd. Op www.dvhn.nl/esns worden alle verhalen over het festival verzameld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.