Adri van der Heijden naar Groningen

Zondagmiddag 27 november is auteur A.F.Th. (Adri) van der Heijden te gast in de Der Aa-kerk naar aanleiding van zijn nieuwe boek Kwaadschiks. Hij wordt geïnterviewd door Coen Peppelenbos.

Van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht en is de auteur van een groot en breed opgezet oeuvre waarin twee grote romancycli de essentie vormen: De tandeloze tijd en Homo duplex. Zijn roman Het schervengericht werd bekroond met de AKO Literatuurprijs 2007. In 2011 verscheen Tonio, een requiemroman over zijn overleden zoon.

In november verschijnt de nieuwe roman van Van der Heijden: Kwaadschiks, deel 6 van de cyclus De tandeloze tijd. De roman (die volgens de uitgever 1408 pagina’s telt) vertelt het verhaal van reclameman Nico Dorlas, halverwege de veertig, en zijn jongere vriendin Désirée. Hun relatie staat op springen. Dorlas’ aanhoudende drank- en drugsconsumptie, zijn handtastelijkheid en zijn aan paranoia grenzende verlatingsangst vormen een dodelijke combinatie.

Als Désirée de benen neemt, rest Dorlas één conclusie: zij moet sterven, en hij zal met zijn vriendin ten onder gaan. Dorlas wordt bijgestaan door Ernst Quispel, de advocaat uit Advocaat van de hanen (uit 1990), die twintig jaar grijzer en twintig jaar cynischer is geworden.

Deze avond is georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming. Kaarten (12,50 euro) zijn aldaar verkrijgbaar en ook bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47) in Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.