Andere koers voor galerie Muskee

Galerie Muskee gaat zich met moderne kunst richten op een jonger publiek. De locatie aan de Folkingestraat in Groningen krijgt een nieuwe naam.

Thim Muskee Modern Art Gallery wil werk aanbieden van kunstenaars als Rob Scholte, Peter Klashorst en Kamagurka. ,,Het is hedendaagse kunst die ik zelf interessant vind en waar jonge mensen belangstelling voor hebben’’, zegt eigenaar Thim Muskee. De hoofdlocatie van de galerie aan de Munnekeholm in Groningen blijft gewoon aan voor de figuratieve kunst.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de vestiging aan de Folkingestraat zou sluiten en dat Muskee in Amsterdam een nieuwe galerie ging openen. ,,Sinds we op de etalageruiten aankondigen dat we verhuisplannen hebben en dat we veel kunst met flinke kortingen wegdoen, krijgen we veel reacties van klanten die erg teleurgesteld zijn over de sluiting. Ik had dat niet verwacht. Daarom hebben we de plannen bijgesteld.’’

Volgens Muskee komt de kunstmarkt weer wat uit het slop. ,,We merkten dat er wel belangstelling is voor moderne kunst van bijvoorbeeld Gerriet Postma of Anton Heyboer, zolang je de prijzen scherp houdt. Het is een tendens die je bij veel galerieën en ook op veilingen ziet. In de Folkingestraat krijgen we veel jonge mensen over de vloer die weer wat ‘echts’ aan de muur willen.’’

Muskee blijft het vizier op Amsterdam gericht houden. ,,Wanneer we er een goede locatie tegenkomen, willen we ook daar een pop-up gallery openen.’’ De Thim Muskee Modern Art Gallery aan de Folkingestraat 61 gaat eind mei open.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.