André van Duin: Corrie van Gorp was een dierbare vriendin

- Corrie van Gorp en Andre van Duin (L) tijdens de onthulling van een eerbetoon aan de Rotterdamse actrice en comedienne in het Oude Luxor Theater in 2018.

André van Duin noemt het overlijden van collega en goede vriendin Corrie van Gorp een ”droevige gebeurtenis”.

Dat vertelt Van Duin, die samen met Van Gorp vooral bekend stond als meneer en mevrouw De Bok. ,,Ze was een gek, leuk en warrig mens.”

 

'Ze liet  altijd weten wat ze van tv-optredens vond'

De twee hadden nog vaak contact, ook al was Van Gorp al een tijd uit de spotlights gestapt. ”Ze stuurde vaak fotootjes, dan had ze weer uierboord gemaakt of zo.” Daarnaast kreeg Van Duin regelmatig te horen wat 'mevrouw De Bok' van zijn televisieoptredens vond. ”Als ik op tv was, liet ze altijd even weten wat ze ervan vond”, lacht hij.

In musical van Bram Vermeulen en Freek de Jonge

Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was Van Gorp in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Meneer en mevrouw De Bok

Ze speelde later in de televisie- en theatershows van André van Duin en samen vertolkten zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, bekend om hun typische hoedjes. In 2009 maakten ze daarmee nog eenmaal een televisie-comeback in de wekelijkse Dik Voormekaar Show, zo blikt Van Duin terug. ”We hebben erg gelachen samen. Heel af en toe deden we dat hoedje nog even op. Ze was een dierbare vriendin.”

menu