Antony Hermus praat over leiderschap

GRONINGEN Antony Hermus, vaste gastdirigent van het Noord Nederlands Orkest, opent op 11 oktober een nieuwe lezingenserie over leiderschap.

Hermus, die beschouwd wordt als een van de meest veelbelovende Nederlandse dirigeertalenten, vertelt in het Academiegebouw in Groningen over de strategieën die hij hanteert als hij voor een symfonieorkest of operagezelschap staat. Samen met musici van het Noord Nederlands Orkest laat hij zien wat anderen kunnen leren van de praktijk in de orkestwereld. Hoeveel solisten verdraagt een team? Hoe ontstaat een werksfeer waarin iedereen zijn talent inzet voor een gezamenlijke prestatie?

De lezingenserie wordt georganiseerd door Studium Generale, in samenwerking met onderzoekscentrum ‘In the LEAD’ van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Na Hermus, die vrijdag 14 oktober in De Oosterpoort het NNO dirigeert in een programma met Brahms Eerste pianoconcert en Petroesjka van Stravinsky, geven filmregisseur Paula van der Oest (26 oktober), mediatycoon Derk Sauer (15 november) en vakbondsman Ton Heerts (21 november) een inkijkje in hun werk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.