Antony Hermus tot 2021 gastdirigent bij Noord Nederlands Orkest

Antony Hermus blijft langer aan het Noord Nederlands Orkest verbonden. Sinds 2015 is Hermus vaste gastdirigent bij het symfonieorkest. Zijn contract, dat liep tot het eind van dit seizoen, is nu verlengd tot augustus 2021. Hermus zal jaarlijks 2 à 3 producties dirigeren bij het NNO.

Marcel Mandos, artistiek leider van het NNO, is blij met de contractverlenging. ,,De vlam tussen het NNO en Antony is nog lang niet uitgedoofd en in ieder project met Antony laat hij het orkest ver boven zichzelf uitstijgen”, zegt Mandos.

Het orkest is nog steeds op zoek naar een nieuwe chef-dirigent. ,,Dat is een lang proces”, zegt Mandos. Het is geen geheim dat het NNO Hermus graag als chef had aangesteld, maar Hermus zelf wil graag zijn handen vrij houden en bouwen aan zijn internationale carrière.

Deze week ook actief

Deze week is Hermus overigens ook aan het werk in Groningen. Vrijdag 15 december (De Harmonie, Leeuwarden) en zaterdag 16 december (De Oosterpoort, Groningen) dirigeert hij het NNO bij de uitvoering van de Zesde symfonie van Gustav Mahler.

Dit werk met een immense bezetting - er zitten 120 musici op het podium, waaronder voor de gelegenheid ook studenten van de conservatoria van Groningen en Den Haag - is al twintig jaar niet gespeeld door het NNO.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.