Arjen Lubach werkte mee aan een wereldhit, maar kreeg daar geen cent voor

Arjen Lubach heeft naar eigen zeggen meegewerkt aan een wereldhit, zonder daar ooit royalties voor te hebben ontvangen.

Dat zegt de tv-presentator maandag in een interview in de Volkskrant. Samen met een vriend maakte hij ooit een paar liedjes om mee langs labels te gaan, vertelt Lubach: ,,Tijdens een van de laatste studiosessies in Los Angeles schreef hij een couplet en een refrein van een liedje, waarna ik een arrangement maakte en de productie deed. (...) ons beste liedje so far."

Lubach gaat het theater in

Het contact tussen de twee verwaterde maar een half jaar later hoorde Lubach het liedje terug op de radio. ,,Het werd een van de grootste wereldhits van dat jaar”, zegt Lubach in het interview. Wie die vriend was, wil hij niet zeggen, en ook niet om welk liedje het gaat. De presentator heeft nooit royalties ontvangen voor zijn bijdrage aan het nummer, meldt hij verder. Hij sprak zijn vriend er nog wel op aan, maar die ontkende dat Lubach iets met het liedje te maken had.

In het Volkskrant-interview vertelt Lubach verder dat hij eind dit jaar het theater in gaat met een soloprogramma: ,,Het wordt wel comedy, maar het verhaal wordt persoonlijker dan hoe mensen mij van televisie kennen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.