Arnold Veeman speelt met het Zweedse kwartet van zijn dochter Rosanna ('Mien lutje laif laat ik in Zweden horen') (+video)

De Groningse muzikant Arnold Veeman en zijn in Zweden wonende tienerdochter Rosanna Grezel slaan de handen ineen. Vanavond verzorgen ze met The Aurelius Quartet een wereldpremière in Sappemeer, morgen volgt Kloosterburen.

Ze zijn jong, Zweeds en hebben zo hun principes. De vier muzikanten van The Aurelius Quartet willen graag reizen om hun eerste optredens in het buitenland te geven, maar dat moet dan wel zo milieubewust mogelijk gebeuren. ,,En dat kan, ook al is het ver”, zegt de 17-jarige Rosanna Grezel die haar cello mee heef genomen. In plaats van het vliegtuig te pakken, stapte ze afgelopen maandag met Emma Eskeby (dwarsfluit), Klara Haraldsson (viool) en Kristian Aurelius (altviool) in de trein en de bus.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.