'Baby, you can drive the first car of George Harrison' (vrij naar The Beatles)

'Baby you can drive my car', zongen The Beatles in 1965. Anno 2019 is daar geen woord van gelogen. De rode Mercedes Coupé van Beatles-gitarist George Harrison is te koop.

De Mercedes 250 CE (bouwjaar 1970) wordt aangeboden op online veiling Catawiki. Manuel Garriga, Catawiki-expert voor oldtimers en motorfietsen: ,,Deze 250 CE, lange tijd verborgen voor het publiek en bewaard in originele staat, heeft een enorm potentieel als verzamelstuk. We weten allemaal dat Harrison veel Mercedessen had, maar dit was zijn eerste.''

Harrison kocht de rode coupé 250 CE in 1971 voor zijn vader en de auto bleef bijna twintig jaar in de familie. Harrison's neef Paul kocht de auto in 1981.

George Harrison. Foto: ANP

De Mercedes is één keer opnieuw geverfd in de oorspronkelijke rood-metallic kleur en heeft volgens Catawiki maar 89.000 kilometer op de teller.

De eerste auto van Harrison is de negende Beatles-auto die geveild wordt. Eerder werd onder meer een Ferrari 330 GT 2 + 2 van John Lennon voor 360.000 pond geveild. Een Aston Martin DB5 van Paul McCartney bracht bijna een half miljoen op.

Geboortedag Harrison

De veiling eindigt 24 februari. Op die dag óf een dag later, zou hij 76 jaar geworden zijn geworden. Het verhaal gaat dat Harrison altijd heeft gedacht dat hij 25 februari geboren was. Dat staat ook op zijn geboortecertificaat. Vlak voor zijn dood zou hij gehoord hebben, dat hij eigenlijk op 24 februari het levenslicht zag.

George werd vlak voor middernacht geboren, maar toen de nazorg voor moeder en kind was afgerond, was het inmiddels 25 februari. Die datum kwam op papier. Harrison overleed op 29 november 2001 aan de gevolgen van keelkanker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.