Bert Haandrikman naar MAX: ‘We gaan een verjongingsslag maken’

De uit Borger afkomstige radiopresentator Bert Haandrikman (46) wordt collega van Jeroen van Inkel en Hans Schiffers. Hij stapt over naar Omroep MAX.

Bert Haandrikman naar MAX?

,,Jullie denken, is die man al 83? MAX maakt programma’s voor een heel breed publiek voor televisie zoals Heel Holland Bakt en We zijn er bijna. Dat willen we op de radio ook bewerkstelligen. We gaan een verjongingsslag maken.”

Bert Haandrikman stapt over naar Omroep Max
Lees verder

Wat ga je doen?

,,Vanaf 3 september ben ik van maandag tot en met donderdag tussen 12 en 14 uur op NPORadio5 te horen. Ik wil nog niet te veel over het programma kwijt. Het moet urgentie hebben, gerelateerd aan de actualiteit. Dat je denkt: welke mensen spreekt Haandrikman vandaag, en welke muziek draait hij.”

Ga je je onderscheiden van de radiopresentatoren die we al kennen?

,,Dat wil iedereen, als presentator. Ik kan niet meer of anders zijn dan dat ik ben. Ik heb 18 jaar bij KRO/NCRV gewerkt. Ik had het niet zo lang volgehouden als ik mezelf niet was geweest.”

Daar vertrek je zo maar?

,,Ik ben helemaal ontroerd door alle appjes die ik van collega’s krijg. Ze vinden het een hele move maar ze gunnen me het van harte. Begin dit jaar was ik nog in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen. Daar heb ik fantastische reportages gemaakt voor Radio2. Ik heb twee zilveren radiosterren en een gouden radioring gewonnen. Ik heb met Frits Spits gewerkt.”

Toch naar MAX?

,,Een nieuwe kans. Ik word collega van Jeroen van Inkel. Daar stond ik voor op om naar te luisteren. Het is fantastisch om met hem op één station te zitten. Ik ga niet alleen naar MAX. Myrthe Klaus, die ik ooit van RTV Noord heb meegenomen, gaat ook naar MAX. Ze gaat programma’s produceren.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.