Bert Haandrikman vangt ritme in Rio

KRO-NCRV-presentator Bert Haandrikman (Borger, 1971) vertrekt op 3 augustus naar Brazilië om voor NPO Radio 2 verslag te doen van de Olympische Spelen.

Wat ga je doen in Rio de Janeiro?

,,Ik zal iedere dag tussen twaalf uur ’s middags en twaalf uur ’s nachts Nederlandse tijd verslag doen. Natuurlijk doe ik dat ook in mijn eigen programma Helemaal Haandrikman. Dit is het grootste sportevenement ter wereld en wij willen onze luisteraars op de hoogte houden van wat daar gebeurt. Ik probeer het ritme van Rio te vangen.”

Wat voor reportages mogen we verwachten?

,,Vooropgesteld, ik ben geen sportverslaggever. Ik ga op zoek naar mooie verhalen van sporters, maar ook van hun coaches en familieleden. Ik vind het enorm inspirerend dat die sporters alles opzij zetten voor hun droom. Verder wil ik bijvoorbeeld weten naar welke muziek Dafne Schippers luistert als ze traint.”

Heb je enig idee waarom jij er namens Radio 2 heen mag?

,,De zender wil een dj afvaardigen. En ik heb in het verleden als verslaggever voor Radio Noord en Tijd voor Twee op Radio 2 gewerkt. Daarnaast helpt het misschien dat ik een grote liefde heb voor sport, al kom ik zelf niet verder dan de sportschool. Het is hoe dan ook een voorrecht naar Rio te mogen. Ik ben, op mijn reizen naar Amerika na, nog nooit zo ver weg geweest.”

Gaat er iemand met je mee?

,,Ja, ik ben er gelukkig samen met Myrthe Klaus, mijn producer. Zij komt trouwens uit Groningen. In Rio werken we met een tolk.”

Zijn er bepaalde sporters die je wilt zien?

,,Zoveel mogelijk. Dafne is natuurlijk de golden girl, de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar ook Jeroen Dubbeldam wil ik volgen. Ik kom uit een boerengezin en mijn vader heeft ook paarden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.