Bowie goed voor ruim 17.000 kaarten

Met nog drie dagen te gaan voor de opening heeft het Groninger Museum ruim 17.000 kaarten verkocht voor David Bowie Is.

Gistermiddag stond de teller reeds op 17.031. ,,Wij vinden dat veel voor een tentoonstelling waarvan het publiek nog niet precies weet wat het te wachten staat”, zegt museumwoordvoerder Karina Smrkovsky.

Het zijn vooral Nederlanders die kaarten in de voorkoop aanschaffen. ,,Zo'n negentig procent”, schat Smrkovsky. ,,Ze komen vooral uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Groningen.” De buitenlandse belangstelling is afkomstig uit Duitsland, en daarna uit België en Engeland.

400 bezoekers per uur

Om de belangstelling voor de tentoonstelling in goede banen te leiden, werkt het museum met gedoseerde toegang. Ieder bezoeker krijgt de beschikking over een hoofdtelefoon die informatie en muziek verstrekt bij de 300 uit het Bowie Archief afkomstige objecten.

De museumwoordvoerder: ,,We gaan uit van zo'n vierhonderd bezoekers per uur, waarbij mensen langer of korter in het museum zullen blijven. Er zijn ongetwijfeld fans die drie uur willen rondhangen, maar dat zal niet voor iedereen gelden.”

Laatste opening

De grote belangstelling bleek eerder al uit het verdwijnen van affiches voor David Bowie Is. Volgens het museum zijn de aankondigingposters niet alleen in Groningen maar ook daarbuiten ‘massaal gestolen'. Om aan de vraag te voldoen worden ze nu via de museumshop aangeboden.

Wereldwijd is de tentoonstelling door bijna 1,5 miljoen mensen bezocht. Groningen is na Londen, Chicago, Sao Paolo, Parijs, Berlijn en Melbourne de laatste stad waar de tentoonstelling te zien zal zijn.

Foto: Pepijn van den Broeke

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.