Citaten over en uit Groningen in boekhandel Van der Velde

GRONINGEN Wie in de literatuur of muziek een mooi citaat heeft opgeduikeld met betrekking tot stad en/of provincie Groningen, kan daarmee zaterdag naar boekhandel Van der Velde aan het A-Kerkhof in de stad.

Daar bevindt zich op de bovenverdieping Louis Stiller, met een eerst nog blanco kaart van Groningen, waar de citaten kunnen worden opgeprikt. Warfumer Stiller is een van de makers Leesbaar Groningen. Dit wordt een geheel uit citaten opgebouwde kaart, waarop de provincie met zijn steden, dorpen, platteland, wateren, wegen en spoor helder herkenbaar is.

Eerder maakten Stiller, samen met Erik Nieuwenhuis, Bob Polak en vormgeefster Yolanda Huntelaar op deze wijze al Leesbaar Amsterdam, een kaart van het centrum van de hoofdstad. Daarvoor waren toen zo’n zeshonderd literaire citaten nodig. Zo pril als de lezersoproepen in deze krant voor Leesbaar Groningen nog zijn, hebben Stiller & co toch al zo’n 180 citaten binnen. Tot half september kunnen citaten worden ingezonden. Over enkele weken begint deze krant een rubriek, waarin geselecteerde citaten worden afgedrukt, inclusief gesprekjes met de inzenders. Waar is het citaat gevonden? Maandag doen we verslag van de citateninbreng van zaterdagmiddag.

Vanaf nu liggen er bij alle boekwinkels en bibliotheken in de provincie folders via welke citaten kunnen worden ingeleverd. Dat kan vanzelfsprekend ook digitaal.

Louis Stiller is zaterdagmiddag met Leesbaar Groningen vanaf 13.00 uur op de eerste etage van Boekhandel Van der Velde, A-Kerkhof 45-47 Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.