De muzen strijken neer in Atlastheater Emmen

Het gebouw is al even in gebruik, maar nu gaat het Atlas-theater in Emmen dan ook officieel open.

Twee dagen zijn uitgetrokken om te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de opvolger van De Muzeval. Zo wordt vrijdagavond opgetreden door zanger Bouke en de Elvis Matters Band en staat een speciale versie van de Bloei!-theatertour op het programma. Daarnaast verkennen drie dj’s de mogelijkheden van het theater als popzaal en lost tussendoor de gemeente Tynaarlo Emmen af als culturele gemeente van Drenthe.

Zaterdag volgt de officiële overdracht: de gemeente Emmen draagt de exploitatie over aan attractiepark Wildlands Adventure Zoo. Dat gebeurt tijdens een avondprogramma met verschillende sprekers en muziek door het Noord Nederlands Orkest. Onder anderen Arno van der Heyden, Carel Kraayenhof, Daniël Lohues en Carina Vinke leveren bijdragen. Ook zijn er optredens van Ashton Brothers en New York Round Midnight & Izaline Calister.

Het Atlas-theater telt, naast vergaderruimten, een café en een restaurant, een grote Rabobankzaal en een kleinere Dagblad van het Noordenzaal met respectievelijk 820 en 300 zitplaatsen, waarbij de DvhN-zaal omgebouwd kan worden tot een ruimte met 1000 staanplaatsen. Dit seizoen zijn er 147 voorstellingen te zien en worden 40.000 bezoekers verwacht, 15.000 meer dan voor de 115 voorstellingen in De Muzeval.

Op verzoek van de Vrienden van het Atlas-theater heeft beeldend kunstenaar Saskia Boelsums voor de grote foyer een monumentaal tweeluik gemaakt, een fotocollage met veel symboliek en verwijzingen naar Zuidoost-Drenthe, de mogelijkheden van de mens en de muze als inspiratiebron voor zowel kunstenaars als publiek.

Het theater aan wat thans het Raadhuisplein is, is ontworpen door Henning Larsen Architects en Van den Berg Groep. Over de noodzaak van de nieuwbouw is meer dan veertig jaar gediscussieerd in Emmen. De bouw zelf was binnen twee jaar geklaard.

In juni kreeg Dagblad van het Noorden alvast een rondleiding door het Atlas-theater. Verslaggever Frank Jeuring maakte daarvan onderstaand filmpje:

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.