De nieuwste theatervoorstelling van Iemandsland heet ‘De grup’

Stichting Iemandsland, bekend van de voorstellingen Iemandsland, De kronieken van Kapitein Kolk en Roegzand, komt met een nieuwe muziektheaterproductie: De grup.

Inspiratiebron voor de voorstelling is een ontmoeting tussen streektaalzangers Bert Hadders en Otto Groote en een gesprek over hun familiegeschiedenissen. De voorvaderen van zowel Hadders als Groote werden geboren in de omgeving van Westerbork. ,,Beiden zónder gouden lepel in de mond.”

De makers beloven ‘een muzikale voorstelling over armoede en rijkdom, blijven of gaan, drank en arbeid. En dat in het Nedersaksisch, de streektaal die landsgrenzen overstijgt.’ Behalve Hadders en Groote zijn in De grup ook rollen weggelegd voor Lex Koopmans, Erik Harteveld, Marcel Wolthof en Hans Lass. De voorstelling is van december tot en met maart te zien in theaters en dorpshuizen in Drenthe, Groningen en het Emsland.

In de tussentijd heeft Iemandsland nog een grensoverschrijdende voorstelling in voorbereiding: 1974 met als hoofdingrediënten een autoloze zondag, twee benzinestations, een wereldkampioenschap voetbal en een verboden liefde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.