De vele vaders van het succesvolle Noorderslag

Met het popfestival Holland – België wordt in 1986 in De Oosterpoort de basis gelegd voor Eurosonic Noorderslag dat volgende week weer plaatsvindt in Groningen. Succes heeft vele vaders. Wie zijn die vaders en hoe kwamen zij tot dit popfestijn dat Groningen plotsklaps op de nationale muziekkaart zette?

‘Een belangrijke doorbraak die hoop voor de toekomst geeft.” Met die woorden beschrijft poprecensent Max Palfenier op 6 januari 1986 in Nieuwsblad van het Noorden Holland – België, het festival dat met optredens van achttien bands een overzicht wil geven van de stand van zaken in de Nederlandse en Belgische popmuziek. „Tevens is het een goed steuntje in de rug van Oosterpoorts nieuwe man Pim van Klink, die met dit festival zijn nek ferm heeft uitgestoken. Want beperkte De Oosterpoort zich voorheen voornamelijk tot verhuurder van zaalruimte, dit festival werd bekostigd uit het eigen programmabudget.” Amsterdamse rockbands als Claw Boys Claw, Fatal Flowers en Tröckener Kecks triomferen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.